BCN i NYC, dues capitals del comerç: Són realment comparables?

Barcelona i New York, New York i Barcelona, bé podria ser una història de dos eixamples. Per proximitat geogràfica, solem comparar Barcelona amb altres grans capitals europees, com podria ser Londres. Però és realment Londres una bona ciutat on emmirallar-nos? O dit d’una altra manera, realment els anglosaxons haurien de comparar Manhattan amb Londres?

Des d’EIXOS hem pogut corroborar amb dades que la ciutat de Barcelona té el mateix model de trama urbana que NYC. I és per això que, comercialment parlant, creiem que hi ha més raons per comparar BCN amb NYC que no pas amb Londres.

Tant Manhattan com Barcelona estan estructurades a partir d’un eix ample amb molts locals comercials a peu de carrer. Londres, en canvi, té un entramat comercial format per carrers principals on es concentra el comerç, en estructura de pal de paller. 

Aquest és el punt de partida de la conferència “Barcelona & New York. Dues capitals del comerç. El poder de les dades.” que vam fer ara fa dos anys a l’Ateneu Barcelonès amb la voluntat de trencar esquemes mentals i buscar similituds i diferències entre dues ciutats més semblants del que la gent a priori pot imaginar.

Vídeo amb presentació gràfica.

Vídeo sense presentació gràfica i amb millor so.

Esperem que la gaudiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *