L’estudi dels clústers per entendre l’evolució comercial de les ciutats

Els comerços obren i tanquen, depenent del carrer amb més o menys periodicitat, però els canvis són habituals en totes les ciutats i especialment en les zones comercialment més potents.

Per analitzar l’evolució del comerç de les ciutats al llarg del temps és important avaluar-lo a partir dels clústers. És a dir, de la concentració de comerços d’una mateixa tipologia. Tenir un clúster, per tant, vol dir tenir un àrea especialitzada en un sector concret del comerç.

Continua llegint

BCN i NYC, dues capitals del comerç: Són realment comparables?

Barcelona i New York, New York i Barcelona, bé podria ser una història de dos eixamples. Per proximitat geogràfica, solem comparar Barcelona amb altres grans capitals europees, com podria ser Londres. Però és realment Londres una bona ciutat on emmirallar-nos? O dit d’una altra manera, realment els anglosaxons haurien de comparar Manhattan amb Londres?

Continua llegint

On poso el meu negoci? Les píndoles d’EIXOS amb Ràdio Comerç

EIXOS ha estat col·laborant amb Ràdio Comerç des del seu inici enmig de la pandèmia. Aquests últims 4 mesos hem estrenat una secció per explicar la metodologia que emprem per recomanar als emprenedors les millors localitzacions per posar el seu negoci. De la mateixa manera també analitzem per a franquícies i/o multinacionals on fer una expansió comercial.

Les píndoles d’EIXOS duren 15 minuts de mitjana i les explicacions venen acompanyades d’una presentació gràfica per visualitzar les dades que es van comentant.

Us deixem amb els 5 primers vídeos d’aquesta col·laboració:

1.- On obrir una llibreria a Premià de Mar?

Continua llegint

Presentació del Mapa comercial de Girona 2019 a la III Nit del Comerç de Girona

Girona des de l’aire.

L’antic convent del Centre de la Mercè va acollir el dimarts 26 de Novembre la 3a nit del comerç de Girona. L’espai, impressionant, va aplegar comerciants, veïns i autoritats, per celebrar que el comerç de la ciutat ve de lluny i és una activitat cabdal per l’economia i la xarxa ciutadana que va entrellaçant any rere any. L’Ajuntament de Girona, amb la voluntat de seguir cuidant i promovent el comerç de la ciutat, va encarregar-nos la realització del mapa comercial de Girona per tal de poder tenir un anàlisi acurat i actual de la situació del comerç de la ciutat i poder detectar amenaces i oportunitats. Té Girona una salut de ferro comercialment parlant?

Continua llegint