Una oportunitat de negoci a Berga

A EIXOS. Economic Observatory sovint realitzem estudis de localització basats en escollir la millor ubicació possible per un determinat negoci dins d’una ciutat. En aquest cas parlem d’una altra modalitat d’estudi de localització: l’elecció de la tipologia de negoci més rendible per un local situat en un punt concret. És el cas de l’estudi que hem realitzat pels propietaris del local situat al carrer Gran Via 43  de Berga. La intenció dels propietaris és llogar o vendre aquest local aprofitant la seva bona localització, prop d’un dels principals eixos comercials de la ciutat, el passeig de la Pau, i a poca distància del nucli antic.

L’estudi conclou que la millor opció pel local situat al carrer Gran Via 43 de Berga és un establiment de tipus alimentari de les següents tipologies:

– Menjar preparat

– Establiment alimentari especialitzat (carn, peix, pa, fruites, congelats…)

– Supermercat de format petit (que permet l’obertura de més hores al dia)

– Cafeteria amb forn de pa

Aquest és l’ús que considerem preferent pel local en funció de l’entorn però, per les seves característiques, s’hi pot desenvolupar tot tipus d’activitat vinculada al comerç i la restauració (oficines, perruqueria, bar, consultori mèdic, papereria, informàtica, roba…).

Els motius de l’elecció són els següents:

a) El local se situa a uns 100 metres del passeig de la Pau, el principal eix comercial de Berga, amb 48 locals ocupats. Es tracta d’un eix comercial potent però clarament especialitzat amb els serveis comercials, amb la qual cosa una oferta del sector alimentari pot ser clarament compatible.

Gran-Via_43_Página_1

b) El local se situa fora dels eixos comercials especialitzats en els sectors de comerç no quotidià (equipaments per a la persona i la llar): eix del carrer Roser i carrer Ciutat. Cal per tant una oferta de comerç més quotidià com és el cas del sector alimentari.

Gran-Via_43_Página_2

c) Manca de competència en l’entorn immediat: Els establiments d’alimentació existents se situen a més de 100 metres del local.

Gran-Via_43_Página_3

d) Viabilitat de l’activitat a implantar: L’activitat a implantar és viable en el local per bé que calen algunes adaptacions que queden especificades a l’Estudi de viabilitat (https://files.zyncro.com/Diibit4)

 

Així que, ja ho sabeu, responsables de cadenes i franquícies, emprenedors amb ganes d’iniciar un negoci o capitalitzadors de prestacions d’atur. Al carrer Gran Via 43 de Berga hi teniu una molt bona oportunitat. No la desaprofiteu! (Telèfon 669 51 34 42).

 

VEURE ESTUDI DE LOCALITZACIÓ I VIABILITAT: https://files.zyncro.com/LVARwIh

VEURE INFORME DE VIABILITAT: https://files.zyncro.com/Diibit4